Pasta nierybna

pasta bezrybna meet without meat
freedom forest girl nature

Jak to możliwe, że pasta bez ryby smakuje jak ryba? Ta pasta nierybna to wegański klasyk. W mojej wersji głównym składnikiem jest ciecierzyca. Obowiązkowym składnikiem jest też nori, a kilka kropel dymu wędzarniczego zmienia smak nie do poznania (jak pasta z makreli, serio). Spróbujcie sami!

Zobacz więcej wegańskich świątecznych przepisów:

🎄 Piernikowy tofurnik

🎄 Nieryba po grecku

🎄 Tofu pod pierzynką

🎄 Panierowana seleryba

składniki

1 puszka ciecierzycy (240 g)

1 płat nori

1 łyżeczka musztardy

1 łyżka sosu sojowego

2 łyżki wody

2 łyżki oleju

0,5 łyżeczki dymu wędzarniczego (nie jest niezbędny, ale daje wędzony, rybny posmak)

1 łyżka wegańskiego majonezu

szczypta pieprzu

szczypta soli

pęczek koperku

wykonanie

Zblenduj wszystkie składniki oprócz koperku.

Pokrój koperek i wmieszaj w pastę.

pasta bezrybna świąteczna

Zapisz się do newslettera!

Dostaniesz link do darmowych materiałów (mini e-booki, przepisy) i będziesz na bieżąco z postami.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *