kotlety:
Na talerz wysyp mąkę, dodaj przyprawy, dym wędzarniczy i dolej około 9 łyżek wody. Mieszaj i w razie potrzeby dodaj więcej wody lub mąki. Mieszanka nie może być za gęsta ani za bardzo wodnista. Na drugi talerz wysyp panko. Przekrój tofu na pół, żeby otrzymać dwa kotlety. Jeżeli chcesz, pokrój je jeszcze na 4 mniejsze prostokąty.
Kawałki tofu zamocz w mące z wodą i przełóż na talerz z panko. Obracaj tak, aby panierka się przykleiła z każdej storny.
Porządnie rozgrzej sporo oleju na patelni. Smaż tofu, aż panierka się zezłoci.
mizeria:
Pokrój ogórki i wymieszaj z pozostałymi składnikami.
Smaczneeeeego!
Fajny przepis 🙂 Też mi czasami brakuje takiego zamiennika tradycyjnego obiadu.
na szczęście mamy tofu, kotlety sojowe i fasolę ?